Unicef Plastic Bricks

Bouwstenen voor de toekomst

Wij helpen kinderen in Ivoorkust door UNICEF te steunen bij de bouw van scholen via het innovatieve project Plastic Bricks. Door plastic te recyclen worden bouwstenen voor klaslokalen worden gemaakt. We sluiten ons met deze samenwerking aan bij UNICEF Business Buddies.

UNICEF Business Buddies is een concept dat bedrijven met het werk van UNICEF verbindt. Dankzij de steun van Nederlandse bedrijven zorgt Unicef ervoor dat meer kinderen in Ivoorkust naar school kunnen, en dat tegelijk andere problemen in het land worden aangepakt. 
 

Het project Plastic Bricks stimuleert niet alleen onderwijs voor meer kinderen in Ivoorkust. Er wordt ook gewerkt aan een beter milieu. Ivoorkust heeft namelijk een enorm afvalprobleem. Hoofdstad Abidjan produceert elke dag 288.000 kilo plastic afval. UNICEF laat een deel hiervan recyclen tot plastic bouwstenen, waarmee schoollokalen worden gebouwd. Op dit moment gaan er 1,6 miljoen kinderen in Ivoorkust niet naar school. 

Door ons aan UNICEF te verbinden horen we bij een grote organisatie die op mondiale schaal kinderen hulp geeft. Als werkgever vinden wij de ontwikkeling van kinderen belangrijk. Als kinderen de kans krijgen zich te ontwikkelen, kunnen ze de wereld een beetje beter maken. Met onze jaarlijkse bijdrage kan Unicef een nieuw klaslokaal van plastic bouwstenen neerzetten. 

IZV is CE, NEN-EN 1090, ISO 3834-2, ISO 9001:2015 en VCA** gecertificeerd

ISO 3834-2 NEN-EN 1090 SGS ISO 9001 VCA** CE markering

Speciaal product:

RFS Refacing Solutions

Partners:

IBS - Industrial Building Systems